0341 820 247

5 online marketing tips voor de feestdagen

Gepubliceerd op: 24 oktober 2016

Voor veel ondernemers is de periode rond de feestdagen de belangrijkste van het jaar. Consumenten kopen massaal cadeautjes en er valt voor bedrijven veel winst te behalen. Het is dus van groot belang dat uw bedrijf online gezien wordt. Lees hier vijf handige online marketing tips voor de feestdagen.


Tip 1: Zorg voor een goed gevoel en de juiste sfeer op uw website
De hele site moet in de juiste sfeer zijn van de feestdag. Dit kan al met enkele eenvoudige handelingen. Verander bijvoorbeeld de header van uw site, pas de tekst aan en communiceer een speciale korting. Maak ook speciale landingspagina’s aan. Zo kunt u 404-pagina’s of bedankt pagina na een bestelling vanuit de Kerstman schrijven. Een ander idee is om verlanglijstjes aan te bieden. Tijdens de feestdagen worden er veel wensen- of verlanglijstjes gemaakt. Als uw webshop een online verlanglijstje heeft kan de consument deze cadeautjes gemakkelijk bewaren en delen. Naast meer omzet zorgt dit ook voor meer naamsbekendheid.


Tip 2: Maak gebruik van acties en aanbiedingen
Bedenk acties en aanbiedingen om de consument uw webshop te krijgen. Er wordt ontzettend veel geshopt de laatste maanden van het jaar en daarom kunt u ook niet achterblijven met het geven van kortingen. De feestdagen zijn immers duur genoeg en bezoekers zijn altijd gevoelig voor kortingen. Denk echter niet alleen aan het afprijzen van producten. U kunt ook leuke acties bedenken om bezoekers voor u te winnen. Een voorbeeld hiervan is een leuke raad- en winactie of u kunt bij elke bestelling een klein cadeautje weggeven.


Tip 3: Update Google Mijn Bedrijf
Google Mijn Bedrijf is de ideale manier om te laten zien wat uw bedrijf zo uniek maakt. Voeg nieuwe foto’s toe aan uw bedrijfspagina waarin uw bedrijf in de stemming van de feestdagen terecht komt. Vergeet niet om uw bedrijfsgegevens goed up-to-date te houden. Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat u langer open bent of dat er aangepaste leveringstijden zijn tijdens de feestdagen. Communiceer dit goed naar de consument en vermeld dit bij Google Mijn Bedrijf.


Tip 4: Schrijf creatieve content voor uw social media kanalen!
Social media is een geschikt platform om de juiste doelgroep te bereiken en voor het creëren van sfeer rondom de feestdagen. Maak nieuwe banners speciaal voor de feestdagen en zorg voor een feestelijke achtergrondfoto. Ook kunt u leuke acties verzinnen die zorgen voor veel conversaties, bijvoorbeeld: ‘Raad het aantal pepernoten in een vaas of het aantal Kerstballen in de Kerstboom en win een cadeaubon die u kunt uitgeven in onze webshop’. Zo zijn er nog tal van leuke wedstrijden of acties te verzinnen, wees dus creatief! Daarnaast kunt u bijvoorbeeld een week voor Sinterklaas elke dag een product aanbieden als ‘Sinterklaas-tip’ om de consument te inspireren. Of schrijf een blog over de twintig beste Kerstcadeaus en deel deze op uw social media kanalen.


Tip 5: Zet e-mail marketing in rondom de feestdagen
Het inzetten van e-mail marketing is ontzettend belangrijk tijdens de feestdagen. Verstuur voor iedere feestdag een speciale nieuwsbrief en geef (Sinterklaas- of Kerst) kortingen aan uw producten. Versier de nieuwsbrief met een aantrekkelijke template in de juiste sfeer, maar overdrijf niet. Geef de consument een goed gevoel door hen fijne Kerstdagen of een gelukkig nieuwjaar te wensen. Daarnaast is het belangrijk om ruim van te voren uw e-mailcampagne klaar te zetten en in te plannen. Zo hoeft u zich hier niet meer mee bezig te houden tijdens de drukke feestdagen.


Extra tip: Zorg voor klantenbinding na de feestdagen
Na de feestdagen is het belangrijk om uw klanten te binden aan uw webshop, merk of product. Blijf relevante content aanleveren en blijf actief op social media. Zorg er ook voor dat ze zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Op deze manier blijft u dichtbij de doelgroep en kunt u de consument het beste de rest van het jaar aan u binden.


Vond u dit een interessant artikel, maar heeft u geen tijd om dit allemaal zelf uit te voeren? Besteed het uit aan Adena Internet! Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de mogelijkheden.

5 tips voor de feestdagen

5 online marketing tips voor de feestdagen

Vond u dit een interessant artikel, maar heeft u geen tijd om dit allemaal zelf uit te voeren? Besteed het uit aan Adena Internet! Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk de mogelijkheden >

Adena.
  • 10 jaar ervaring
  • Maatwerk
  • Alles-in-huis
  • Google partner
  • SEO specialist
  • Betrouwbaar
Partners.