0341 820 247

Chrome update: HTTP wordt als onveilig gemarkeerd

Gepubliceerd op: 27 september 2016

Er komt een grote verandering op het gebied van HTTP. Google heeft namelijk aangekondigd extra druk uit te willen oefenen op sites die nog geen beveiligde HTTPS-verbinding gebruiken. Als u nog een site hebt met een HTTP-verbinding dan is het misschien tijd om over te stappen naar HTTPS. Lees hier welke veranderingen Google gaat doorvoeren.


In de browserbalk staat normaal gesproken bij een HTTP-site een informatie icoontje. Bij een HTTPS-site staat er een groen slotje, dit geeft aan dat de website veilig is. In de toekomst zal Google een verandering doorvoeren bij HTTP-sites. Er zal dan in de browserbalk de tekst ‘Not secure’ of ‘Niet veilig’ worden weergegeven, naast het informatie icoontje. Dit zal momenteel alleen nog maar worden gedaan bij HTTP-sites die wachtwoorden en betalingsgegevens verzamelen. Uiteindelijk is het doel om alle HTTP-sites als onveilig aan te duiden.

Voorbeeld not secure

Google wil deze verandering in januari 2017 gaan introduceren, in versie 56 van Google Chrome. De reden waarom Google dit wil doen is omdat HTTP-verbindingen onveilig kunnen zijn. Gegevens kunnen bij HTTP-verbindingen worden gemanipuleerd, voordat de bezoeker dit leest op de website. Met een HTTPS-verbinding wordt er gegarandeerd dat gegevens niet worden gemanipuleerd en veilig de website kunt bekijken en uw gegevens verzenden. Inmiddels worden al meer dan de helft van alle desktopsites bezocht met een HTTPS-verbinding, met deze update wil Google dus de rest van de gebruikers over de streep trekken om over te stappen.


Uit onderzoek blijkt dat gebruikers van Google Chrome gewend zijn geraakt aan waarschuwingen die te vaak voorkomen. Mensen kijken niet meer naar het beveiligde slotje dat weergegeven wordt in de browserbalk en ze denken er ook niet meer over na. Daarom is Google van plan om stap voor stap het gevecht aan te gaan tegen HTTP-verbindingen, beginnende met Chrome versie 56.
In de volgende updates zal Google doorgaan met het uitbreiden van HTTP-waarschuwingen. Zo zal Google ook beginnen met het ‘Niet veilig’ markeren van HTTP-pagina’s in de incognito modus. 

http-blog

Chrome update: HTTP wordt als onveilig gemarkeerd

Wil je meer informatie of wil je overstappen naar HTTPS? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

 

 

Adena.
  • 10 jaar ervaring
  • Maatwerk
  • Alles-in-huis
  • Google partner
  • SEO specialist
  • Betrouwbaar
Partners.