Containerization met Docker & Kubernetes

docker

Elke taak van onze server wordt verdeelt over specifieke onderdelen binnen ons landschap.

Ook met onze technische omgeving blijven wij innoveren. Om weer een stap vooruit te kunnen zetten zijn we sinds kort begonnen met de "containerization" van ons landschap. Dit wil zeggen dat we onze applicatie gaan opdelen in kleine stukjes software die individueel een bepaalde taak hebben, vervolgens door meerdere van deze kleine applicaties aan elkaar te koppelen zal ons nieuwe software vorm krijgen.

Om dit te kunnen realiseren maken wij gebruik van "Docker" wat wij vervolgens weer aan sturen met "Kubernetes". Als grootste voordeel van deze manier van werken is dat het heel eenvoudig is om de applicatie te schalen. Dit betekent dat we beter kunnen schakelen op piek-situaties en/of uitbreidingen van de mogelijkheden en daarbij de ondersteuning van het verkeer. Daarnaast kunnen we op deze manier heel nauwkeurig de zogenaamde resources van onze servers daar naar toe leiden waar het op dat moment het meeste nodig is.

Onze werknemers hebben hiervoor een cursus gevolgt wat is gegeven door Docker zelf. Super interessant en super leerzaam. Resultaat? Meer stabiliteit en meer mogelijkheden voor de toekomst.

Wil je graag op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en die vanuit onze markt. Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Vanuit het niets schrijven wij miljoenen regels code voor een op maat gemaakte platform waarvan dagelijks duizenden mensen gebruik van maken.

Wij zijn gevestigd in Harderwijk in de creatieve broedplaats California (2e verdieping) en in Amersfoort in De Nieuwe Stad. Voor vragen of uitdagingen, neem gerust contact met ons op. Kom je op bezoek? 

  0341 202040

Harderwijk
Deventerweg 2A
3843 GD Harderwijk

Amersfoort
Oliemolenhof 110
3812 PB Amersfoort