Implementatie van Tweakwise Navigator

Tweakwise Navigator - Hendriks Kampeerwereld

Kampeerwereld is een groot begrip op de Veluwe. Al tientallen jaren bieden zij een enorm aanbod aan kampeer en outdoor artikelen. Dit gebeurt zowel offline in hun winkel in Ermelo als online via hun webshop Kampeerwereld.nl. Om de klanten online gemakkelijk en snel naar het juiste product te leiden, hebben hebben zij in samenwerking met ons zoekfunctionaliteit toekomst gemaakt.

Controle over het navigeren en zoeken

De keuze viel op de software van Tweakwise. De “Navigator” tool van Tweakwise is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die meer controle willen over de navigatie, ranking, zoek en filter functionalieiten binnen hun webshop. Tweakwise maakt het mogelijk bezoekers sneller en gemakkelijker het product te laten vinden waar zij naar op zoek zijn. Dit draagt bij aan de conversie van de webshop: meer verkopen per aantal bezoekers.

De implementatie op de website

Bij de implementatie van dit soort tools binnen webshops staat snelheid op nummer 1. We streven ernaar om bezoekers zo snel mogelijk het gewenste product te tonen. Om dit te realiseren is er gebruik gemaakt van een Javascript die de nodige informatie ophaalt bij de Navigator API van Tweakwise. Het resultaat: een razendsnelle zoekfunctie die na het ingeven van een zoekterm de meest relevante producten aan de bezoeker toont.  

Hulp bij het zoeken

Niet alleen het tonen van relevante zoekresultaten is geoptimaliseerd voor Kampeerwereld. Ook tijdens het zoekproces hebben we het voor bezoekers makkelijker gemaakt. Zo wordt er gebruik gemaakt “autocomplete”. Tweakwise helpt bezoekers bij het zoeken door op basis van de letters die zijn ingevuld direct al relevante zoekterm- en productsuggesties te doen. Alles om het voor een bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken.

Ben je benieuwd welke processen wij van Adena Internet binnen jouw webshop kunnen optimaliseren? Laten we sparren samen!

Wij zijn gevestigd in Harderwijk in de creatieve broedplaats California (2e verdieping) en in Amersfoort in De Nieuwe Stad. Voor vragen of uitdagingen, neem gerust contact met ons op. Kom je op bezoek? 

  0341 202040

Harderwijk
Deventerweg 2A
3843 GD Harderwijk

Amersfoort
Oliemolenhof 110
3812 PB Amersfoort