0341 820 247

Leuke idee├źn voor je volgende statusupdate op social media

Gepubliceerd op: 10 mei 2016

Keer op keer een leuk, interessant en geslaagd social media bericht bedenken. Elke social media beheerder weet hoe lastig dat is. Waar haal je elke keer opnieuw de juiste inspiratie vandaan? In deze blog geven we een aantal leuke tips voor uw volgende bericht op Facebook, Twitter, Instagram of een ander Social Media kanaal.

1: Deel eigen content op social media
Makkelijk, maar een veel vergeten actie is het delen van eigen content. Denk bijvoorbeeld aan een zelf geschreven artikel, e-book, handleiding of zelfs een instructie filmpje. Maak het interessanter door de eigen content via verschillende social media kanalen op verschillende manieren te presenteren.

Zo kunt u op Twitter bijvoorbeeld een Poll starten, waarin u een vraag stelt over het artikel/blog die u deelt. Op Facebook post u vervolgens hetzelfde artikel met een korte video of afbeelding die het artikel beschrijft.

2: Stel vragen
Interactie is een goede manier van communiceren, ook via Social Media. Stel uw doelgroep daarom vragen. Zo wordt het ook voor de mensen die uw bedrijf volgen interessant om op uw bericht te reageren, ze te delen of te liken.

3: Laat fans actie ondernemen
Laat fans letterlijk actie ondernemen door een leuke actie of vraag te stellen. Denk hierbij aan het maken van een foto of het daadwerkelijk ondernemen van actie.

Zo deelde het bedrijf O My Bag Amsterdam een foto op Instagram wat ervoor zorgde dat klanten letterlijk in actie kwamen. Ze gaven namelijk en tas weg aan de persoon die als eerst met de fiets op hun kantoor zou aankomen.

4. Deel content van anderen
Het is helemaal niet nodig om altijd alles zelf te maken. Er is voldoende goede content die gedeeld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een interessante blog over uw vakgebied of een leuk en grappig filmpje (bijvoorbeeld van een cabaretier) welke is gerelateerd aan uw producten of diensten.

5. Deel een quote
Voor elk bedrijf zijn er leuke qoutes en afbeeldingen te vinden die op een bepaalde manier gerelateerd zijn. Dit kunnen inspirerende qoutes of afbeeldingen zijn die zowel jou als bedrijf en je doelgroep aanspreken.

Komt u er toch niet helemaal uit?

Laat Adena u ondersteunen met Social Media activiteiten. We ondersteuenen in het bedenken van leuke berichten passend bij uw bedrijf en doelgroep. 

Neem direct contact op »

Adena.
  • 10 jaar ervaring
  • Maatwerk
  • Alles-in-huis
  • Google partner
  • SEO specialist
  • Betrouwbaar
Partners.