0341 820 247

Maandag 12 december drukste dag e-commerce

Gepubliceerd op: 3 november 2016

Zet maandag 12 december maar alvast in de agenda als de drukste e-commerce dag van het jaar. Uit een internationaal onderzoek van Adobe is namelijk gebleken dat deze dag de drukste wordt van de decembermaand.

Voor veel webshops is december de meest succesvolle maand. Tijdens de decembermaand wordt naar verwachting voor 5,1 miljard euro online gewinkeld. Ten opzichte van afgelopen jaar is dit een stijging van dertien procent. De onderzoekers van Adobe hebben hun voorspellingen gebaseerd op een analyse die de organisatie uitvoert sinds 2013. De analyse bevat informatie van 100 miljard bezoeken aan sites van 700 bedrijven.

De Nederlandse consumenten geven maandag 12 december naar schatting 117 miljoen euro uit. Dit geld spenderen ze vooral aan cadeaus voor de kerstdagen. Volgends Adobe wordt tijdens het grootste piekmoment 1,7 keer meer uitgegeven dan op een gemiddelde dag.

Een andere drukke e-commerce dag
Black Friday, een traditie die is overgewaaid uit Amerika, wil ten opzichte van andere Europese landen in Nederland echter niet echt aanslaan. Deze vrijdag 25 november wordt bij de Belgen daarentegen wel steeds populairder. 

 

12 december

Maandag 12 december drukste dag e-commerce

Werkt uw webshop efficiënt voor de webshopbezoeker? Adena Internet denkt met u me en adviseert u over het design en functionaliteiten van uw webshop. 

Bekijk de mogelijkheden >

Adena.
  • 10 jaar ervaring
  • Maatwerk
  • Alles-in-huis
  • Google partner
  • SEO specialist
  • Betrouwbaar
Partners.