0341 820 247

Orderpicken via de smartphone

Gepubliceerd op: 13 april 2016

Adena Internet is in samenwerking met Kampeerwereld Hendriks aan de slag gegaan met de verbetering van het orderpicken. Het doel : de foutgevoeligheid verlagen en de snelheid van het orderpicken verhogen. Hoe? Door middel van een smartphone (of ander mobiel apparaat) en een compacte scanner!

Orderpicken is een tijdrovende klus en zeer foutgevoelig. Artikelnummer en aantallen moeten worden gecontroleerd en één nummertje maakt het verschil tussen goed of fout. Als webshopbeheerder weet u ook dat lang niet altijd de juiste artikelen door uw leverancier worden aangeleverd. Kortom hoe zorgt u er dan toch voor dat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt? Precies, secuur controleren en dubbel checken. Dit is vaak een proces wat veel tijd in beslag neemt en ondanks een dubbele check is een foutje zo gemaakt.

Een oplossing voor dit probleem is het scannen van paklijsten en artikelen. Maar dit is vaak een duur systeem met scanners en computers en is vaak ingewikkeld in gebruik. Hoe kan dit dan toch zo eenvoudig mogelijk worden ingezet? Dat was de vraag. De oplossing: een smartphone (of ander mobiel apparaat) die via Bluetooth in verbinding staat met een portable scanner. Dit geeft je flexibiliteit en zo kun je overal op elke plek met WiFi, in een winkel of magazijn producten en paklijsten verwerken.

Controleren van de paklijst van de leverancier
Het principe is simpel; u ontvangt een levering van uw leverancier met producten die u heeft besteld. U pakt uw smartphone en opent het Adena CMS. U scant de barcode van de paklijst en het controleren kan beginnen. Eén-voor-één scant u de artikelen op basis van de EAN barcode. Op het moment dat u een product scant dat op de pakbon staat wordt deze geaccordeerd. Staan er van een artikel meerdere aantallen op de paklijst dan kunt u gemakkelijk aangeven hoeveel u er heeft ontvangen. Scant u een product dat niet op uw paklijst staat dan ontvangt u direct een melding op uw smartphone en weet u dat er een verkeerd artikel is geleverd.

Heeft u alle producten gescand dan kunt u direct zien of u alles heeft ontvangen of dat er artikelen ontbreken. Is alles akkoord dan kunt u met één druk op uw smartphone alle pakbonnen voor de orders van uw klanten uitprinten.

Orders picken van uw klanten
Ook tijdens het orderpicken van de orders voor uw klanten is de smartphone met portable scanner perfect te gebruiken. U scant gemakkelijk de order van uw klant waarna u de artikelen scant die u voor de klant pakt. Zo weet u zeker dat u altijd de goede artikelen verzameld en weet u ook wanneer een order helemaal compleet is.

Orders afhalen
Komt een klant zijn bestelling afhalen? Geen probleem; u scant snel even zijn pakbon en ziet direct of de order reeds voor hem klaar ligt of dat u deze nog even moet pakken. Komt de klant juist zijn bestelling terugbrengen? Geen probleem met één klik op de knop is alles geregeld.

De afbeeldingen in deze blog tonen een aantal voorbeelden van hoe het systeem er op uw smartphone kan uitzien.

Ook kosten besparen?

Wilt u ook een kostenbesparend webshopsysteem? Neem gerust contact op met Adena Internet. We adviseren u graag in het nemen van stappen naar een kostenbesparend webshop systeem. 

Neem direct contact op »

Adena.
  • 10 jaar ervaring
  • Maatwerk
  • Alles-in-huis
  • Google partner
  • SEO specialist
  • Betrouwbaar
Partners.