0341 820 247

Video advertising, ook voor MKB'ers!

Gepubliceerd op: 23 september 2016

Online video’s, Nederlanders zijn er steeds meer mee bezig. Gemiddeld wordt er door Nederlanders 5 uur per maand naar Youtube video’s gekeken. Het aantal mensen dat online video’s bekijkt, stijgt nog steeds. In de periode november 2015 tot april 2016 steeg het aantal mensen dat online video’s keek op de computer al met 16% (bekijk het onderzoek).

Waar blijft het MKB?
De trend dat veel mensen online video’s bekijken is door grote bedrijven al opgemerkt. Maar het is opvallend stil rond de MKB'ers. Dit is merkwaardig aangezien video advertising een bruikbare en betaalbare manier van adverteren is die goed aansluit op onder andere tekstadvertenties in zoekmachines en Google display advertising. Video advertising heeft vele voordelen, we noemen een paar voorbeelden:

- Verschillende vormen: Er zijn diverse vormen van video advertising. Hierbij valt te denken aan InStream, InSearch en Display. Met InStream wordt de advertentie voor de video getoond, met InSearch bij de zoekresultaten en Display is een traditionele advertentie in Youtube.
- Video vs. Tekst: Visueel scoort beter dan tekst. Zo blijkt dat wij visuele informatie 600.000 keer sneller opnemen.
- Meetbaar: Video advertising geeft een goed inzicht in de resultaten. In vergelijking met bijvoorbeeld het adverteren in de krant, is met video advertising precies te meten wat de resultaten zijn.

Targeting
Maandelijks worden er bijna een half miljard, 494 miljoen om precies te zijn, advertenties vertoond aan de Nederlandse kijkers van online video’s. De leeftijdscategorie 35 tot 54 zag gemiddeld 40 online advertenties per maand, daarentegen zagen de millenials een stuk minder online advertenties, maar 28. Dit is een opvallend getal, aangezien video’s over het algemeen meer bekeken worden door kinderen en jongeren op het internet. Het lijkt er op dat bedrijven zich op dit moment meer focussen op de oudere leeftijdscategorieën.

Met video advertising is het erg makkelijk om te targetten op een specifieke doelgroep. Zo kunt u gericht adverteren op leeftijd, geslacht, locatie en interesses. Dit maakt het erg interessant voor MKB'ers. MKB'ers zijn vaak regionaal actief en kunnen doormiddel van targeting erg goed de gewenste doelgroep bereiken voor relatief lage kosten.

Het is voor de MKB'ers nu dus echt de tijd om te adverteren met online video’s. Wees je concurrent voor, voordat dat zij jou voor zijn!

Video Advertising

Video advertising, ook voor MKB'ers!

Meer uit uw online adverteren halen? Adena helpt u hier graag mee. Video advertising is dé manier om gericht uw klanten te bereiken.

Neem contact op

Adena.
  • 10 jaar ervaring
  • Maatwerk
  • Alles-in-huis
  • Google partner
  • SEO specialist
  • Betrouwbaar
Partners.