Maatwerk Webapplicaties

adena-wauw-00877

Webapplicaties gaan verder dan websites. Waar een website gericht is op het tonen van informatie en het overbrengen van een boodschap, kunnen gebruikers via een webapplicatie interacteren met een systeem. Een webapplicatie helpt bedrijven hun processen en data te ontsluiten op het web. Denk hierbij aan een online platformen, klantenportals en in- en extranet. Webapplicaties moeten het leven makkelijker maken, voor zowel je bedrijf als voor de gebruikers.

Vaak zijn webapplicaties via API’s gekoppeld aan back-endsystemen of CMS’en. API’s maken de benodigde data vanuit interne systemen veilig en snel beschikbaar op het web. Voor de ontwikkeling van maatwerk applicaties gebruiken we voornamelijk PHP en Javascript op basis van frameworks als Laravel en Vue.js. Complexe maatwerk webapplicaties, daar gaat ons techneuten-hart sneller van kloppen.

adena-wauw-00062

Alleen de techniek maakt een webapp niet tot een succes. Bij het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties is een goede front-end van ongekend belang. Data moet inzichtelijk gemaakt worden om van toegevoegde waarde te zijn. Dit weten wij als geen ander!